cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

Hansi's appeltaart

Mijn oom maakt al jaren een heerlijke appeltaart die op geen enkel familiefeest mag ontbreken. En gelukkig bleek het recept toch niet zo geheim als ik dacht.

Ingrediënten

100 gr boter
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
3 eieren
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
500 gr zoetzure appels
200 gr poedersuiker
sap van 1 citroen

Bereiding

Maak een beslag van de boter, suiker, vanillesuiker, eieren, zout, bloem en bakpoeder. Schil de appels, snijd ze eerst in vieren en daarna in plakjes, meng ze door het beslag. Geef het beslag in een springvorm van 24 cm doorsnede. Bak de taart op 180 C in ca. 35 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen. Meng ondertussen de poedersuiker met het citroensap en bestrijk hiermee de afgekoelde taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen