cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 27 april 2012

Pompoenbrood

Ingrediënten

500 gr bloem
2 el suiker
1 tl zout
2 el olie of boter
1 zakje droge gist of ½ blokje verse gist (uit de Turkse of Marokkaanse winkel)
250 gr pompoen (schoon gewogen)
een beetje water of melk


Bereiding

Schil de pompoen, snijdt hem in blokjes en kook hem zacht in een beetje melk of water. Giet een deel van het vocht af, prak de pompoen en meng met de suiker en het vet. Laat de pompoen een beetje afkoelen en meng de gist erdoor, laat 5 minuten staan.
Meng dan de pompoen met de bloem en het zout, kneed er een soepel deeg van. Voeg, indien nodig, water of bloem toe.
Laat het deeg ongeveer een half uur rijzen, kneed het nog een keer door en leg het in een ingevette cakevorm. Bak het brood ongeveer een half uur op 200 graden. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je op de onderkant van de vorm klopt. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen