cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

Ananas-aardbeientaart

 Ingrediënten

1 /2 verse ananas
250 gr verse aarbeien
 150 g bloem
2 tl bakpoeder
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 g magere kwark
100 ml zonnebloemolie
225 ml slagroom
50 g gemalen kokos

Bereiding

Maak de ananas schoon en snijd hem in stukjes. Spoel de aarbeien af en snijd ze doormidden.
Meng de bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker. Voeg 1 ei, de olie, 150 ml slagroom en de kwark toe en meng alles tot een glad beslag.
Beboter een taartvorm met een doorsnee van 28 cm en bestrooi de bodem met de helft van de geraspte kokos. Doe het beslag erin en verdeel de ananas en de aardbeien erover. Bak de taart ca. 10 minuten op 180 graden.
Meng de overgebleven slagroom en kokos met 1 ei en giet dit over de taart. Bak hem nog ongeveer 20 minuten.
Houd de tijd goed in de gaten, de taart verkleurt snel nadat je het glazuur erop hebt gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen