cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 7 april 2012

In bier gestoofd rundvlees

Deze stoofschotel is een heerlijk wintergerecht. Zet het op vrijdag avond op en je kunt zaterdag heerlijk smullen! Maak meteen wat extra zodat je het doordeweeks nog een keer kunt opwarmen of bewaar het in de vriezer voor een volgende keer.

Ingrediënten

1 kg runderriblappen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 flinke prei 
300 ml donker bier (bv. Grimbergen double)
3 laurierbladen
2 el bloem
1 el paprikapoeder
zout en peper
1 el boter/margarine

Bereiding

Hak de ui en knoflook fijn, snijd het vlees in blokjes en de prei in ringen. Meng het vlees met het bloem en het paprikapoeder en wat zwarte peper, schep om zodat het vlees helemaal met bloem bedekt is.
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het vlees in de pan en bak het rondom aan. Voeg de prei toe en bak deze even mee.  Blus af met het bier, voeg de laurierbladen toe en laat het vlees met het deksel op de pan 3 uur stoven, roer af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.

Voor 4 tot 6 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen