cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 8 april 2012

Zuurgoed van pompoen

Een tante van mijn vader maakte deze pompoen vroeger altijd. Ik heb het recept een beetje aangepast omdat sommige ingrediënten, die zij gebruikte, niet meer te krijgen zijn. 

Ingrediënten

300 gr pompoen
300 ml wittewijnazijn
100 gr suiker
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
4 pimentkorrels

Bereiding

Breng de suiker met de azijn aan de kook. Voeg - zodra de suiker opgelost is - de specerijen en de pompoen toe en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de pompoen glazig is. Geef alles in een schoon glas, doe het deksel erop zodra de pompoen afgekoeld is.
Als je een aluminium deksel gebruikt, doe dan een stuk huishoudfolie over het glas, anders gaat het deksel misschien roesten.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen