cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 27 mei 2015

Sinaasappelcake met rozemarijn

Rozemarijn wordt eigenlijk vooral in hartige gerechten gebruikt, maar ik had vandaag zin in een klein experiment. En ik moet zeggen, ik vind het best geslaagd. Omdat rozemarijn snel overheerst, heb ik maar weinig toegevoegd aan de cake - net genoeg om de sinaasappelsmaak een beetje op te halen. Deze cake past ook bij het thema van het foodblogevent van deze maand: kruiden. Het foodblogevent wordt deze maand gehost door Oesters en Uien.


Ingrediënten

1 sinaasappel
2 eieren
50 g suiker
2 eieren
100 g boter (op kamertemperatuur)
100 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl verse rozemarijn

Bereiding

Rasp de sinaasappelschil, schil de sinaasappel daarna dik, verwijder daarbij ook het witte vel. Halveer de sinaasappel en snijd in plakken. Hak de rozemarijn fijn.
Doe de boter met de suiker in een ruime kom, meng met de handmixer tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de sinaasappelschil en de rozemarijn toe en meng door het beslag. Zeef nu de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng snel door het beslag. 
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm Ø met bakpapier, vul het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Leg de plakjes sinaasappel erop en bak de cake ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor 6 tot 8 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten