Ingrediënten
1 sinaasappel2 eieren
50 g suiker
2 eieren
100 g boter (op kamertemperatuur)
100 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl verse rozemarijn
Bereiding
Rasp de sinaasappelschil, schil de sinaasappel daarna dik, verwijder daarbij ook het witte vel. Halveer de sinaasappel en snijd in plakken. Hak de rozemarijn fijn.
Doe de boter met de suiker in een ruime kom, meng met de handmixer tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de sinaasappelschil en de rozemarijn toe en meng door het beslag. Zeef nu de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng snel door het beslag.
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm Ø met bakpapier, vul het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Leg de plakjes sinaasappel erop en bak de cake ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten