Ingrediënten
200 g bloem
½ tl zout
½ el honing
10 g verse gist
1 sjalot
½ el komijn
2 el olijfolie
Bereiding
Hak de sjalot fijn. Verhit de olie op laag vuur in een pan, fruit de sjalot en de komijn 5 minuten, laat een beetje afkoelen.
Doe de bloem in een ruime kom, voeg de verkruimelde gist, zout, honing en 75 ml lauw water toe. Kneed van deze ingrediënten een zacht deeg, voeg als laatste de sjalot toe. Het deeg moet zacht zijn maar niet nat aanvoelen (voeg in dat geval wat meer bloem toe). Laat het deeg afgedekt minimaal 45 minuten rijzen.
Kneed het nogmaals door en verdeel het in 8 porties. Rol met je handen tot rolletjes van 1 cm dikte. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 12 minuten in de op 220° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 8 stuks
Kneed het nogmaals door en verdeel het in 8 porties. Rol met je handen tot rolletjes van 1 cm dikte. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 12 minuten in de op 220° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 8 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten