cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 23 mei 2015

Scones met daslook en feta

Scones zijn zo lekkere fijne baksels waar je heerlijk me kunt variëren. Ze zijn een beetje knapperig maar zachter dan brood en je kunt ze zoet of hartig maken. Vandaag ga ik voor hartig, ik heb namelijk nog een beetje daslook die ik wil gebruiken. Je kunt ze tussendoor serveren, of als voor- of bijgerecht, bijvoorbeeld bij een lekkere stoofschotel.


Ingrediënten

150 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 ei
60 g koude boter
75 g feta
50 g daslook

Bereiding

Hak de daslook fijn. Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een ruime kom, kneed de boter erdoor tot je een kruimelig mengsel hebt. Voeg dan het ei toe en meng tot je een glad deeg hebt. Verkruimel de feta boven de kom, voeg de daslook toe en kneed tot een soepel deeg, voeg wat meer bloem toe als het te nat is. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, vorm het tot een bol en druk het vanuit het midden plat tot het deeg ongeveer 2 cm dik is, snijd het dan in 8 punten (net als een taart). 
Leg de scones op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 20 tot 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat ze op een rooster afkoelen. 

Voor 8 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten