Ingrediënten
150 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 ei
60 g koude boter
75 g feta
50 g daslook
Bereiding
Hak de daslook fijn. Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een ruime kom, kneed de boter erdoor tot je een kruimelig mengsel hebt. Voeg dan het ei toe en meng tot je een glad deeg hebt. Verkruimel de feta boven de kom, voeg de daslook toe en kneed tot een soepel deeg, voeg wat meer bloem toe als het te nat is. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, vorm het tot een bol en druk het vanuit het midden plat tot het deeg ongeveer 2 cm dik is, snijd het dan in 8 punten (net als een taart).
Leg de scones op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 20 tot 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat ze op een rooster afkoelen.
Voor 8 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten