cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 29 mei 2015

Kalfskotelet in pittige tomatensaus

Een paar dagen geleden kreeg ik een tip over een slager die ook vlees van de eigen boerderij verkoopt. Het is niet bepaald bij mij om de hoek maar voor lekker eten is bijna geen weg te ver, en als ik de navigatie wat eerder aangezet had was ik er binnen een klein halfuur geweest...nu dus iets langer. Maar het was de moeite meer dan waard: een gezellige winkel met 3 generaties aan het werk. Geen labels, geen prijskaartjes, je zegt gewoon wat je hebben wilt of wat je wilt maken en het vlees wordt ter plekke voor je gesneden. Ik koos voor een heerlijk stukje kalfsvlees. Zo'n bijzonder stuk vlees vraagt natuurlijk om een bijzonder recept - en verse salie. Het is eigenlijk heel makkelijk, prima voor te bereiden en ook leuk als je voor een grotere groep kookt - je bereidt het namelijk gewoon in de oven. 


Ingrediënten

350 - 400 g kalfskotelet (met been)
250 g kastanjechampignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el gerookte paprikapoeder
8 - 10 blaadjes verse salie
1 blik gepelde tomaten (400 g)
balsamico azijn
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie

Bereiding

Snijd de ui, knoflook, chilipeper en salie fijn, snijd de de champignons in plakken. Verhit de olie in een hapjespan of wok middelhoog vuur, fruit hierin de ui, chilipeper, knoflook en paprikapoeder. Voeg de champignons toe zodra de ui glazig is, bak ze ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe, vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Breng aan de kook en voeg de salie en zout, peper en balsamico azijn naar smaak toe. Kook de saus 5 minuten op laag vuur. 
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ovenvaste schaal. Schenk de saus erover en zet in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Gaar het vlees - afhankelijk van de dikte- 30 tot 40 minuten.
Ik serveerde de scones met daslook en feta erbij, ciabatta en stokbrood zijn ook lekker om erbij te eten.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten