Ingrediënten
350 - 400 g kalfskotelet (met been)
250 g kastanjechampignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el gerookte paprikapoeder
8 - 10 blaadjes verse salie
1 blik gepelde tomaten (400 g)
balsamico azijn
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, chilipeper en salie fijn, snijd de de champignons in plakken. Verhit de olie in een hapjespan of wok middelhoog vuur, fruit hierin de ui, chilipeper, knoflook en paprikapoeder. Voeg de champignons toe zodra de ui glazig is, bak ze ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe, vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Breng aan de kook en voeg de salie en zout, peper en balsamico azijn naar smaak toe. Kook de saus 5 minuten op laag vuur.
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ovenvaste schaal. Schenk de saus erover en zet in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Gaar het vlees - afhankelijk van de dikte- 30 tot 40 minuten.
Ik serveerde de scones met daslook en feta erbij, ciabatta en stokbrood zijn ook lekker om erbij te eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten