cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 17 mei 2015

Kip met rode rijst

Een paar dagen geleden ontdekte ik een fantastisch Iraaks blog met onder andere een al net zo fantastisch recept voor kip met rode rijst. Dat moest ik uitproberen! Maar op de een of andere manier lukt het me eigenlijk nooit om gewoon het recept te volgen, en toen alles goed en wel op het fornuis stond te pruttelen, bedacht ik dat het qua ingrediënten eigenlijk meer in de Mexicaanse keuken thuishoort. Dat maakt natuurlijk ook helemaal niet uit, als het maar lekker is!


Ingrediënten

4 kipdrumsticks
2 kopjes basmatirijst
1 courgette
1 ui
1 jalapeñopeper
stuk verse gember van 1 cm
3 el tomatenpuree
1 el gerookte paprikapoeder
2 laurierbladen
20 g verse koriander
3 el olijfolie

Bereiding

Hak de ui, peper, gember en koriander grof, snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui hierin glazig. Voeg de gember en de peper toe, bak nog een minuut mee. Bak de kip rondom bruin, haal uit de pan en zet apart. 
Voeg het paprikapoeder, tomatenpuree, de laurierbladen en de courgette toe, bak mee tot de courgette zacht wordt. Doe dan de rijst, 4 kopjes water en zout en peper naar smaak in de pan, roer alles goed door. Voeg de kip weer toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten afgedekt koken. Roer de verse koriander erdoor.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten