Ingrediënten
4 kipdrumsticks
2 kopjes basmatirijst
1 courgette
1 ui
1 jalapeñopeper
stuk verse gember van 1 cm
3 el tomatenpuree
1 el gerookte paprikapoeder
2 laurierbladen
20 g verse koriander
3 el olijfolie
Bereiding
Hak de ui, peper, gember en koriander grof, snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui hierin glazig. Voeg de gember en de peper toe, bak nog een minuut mee. Bak de kip rondom bruin, haal uit de pan en zet apart.
Voeg het paprikapoeder, tomatenpuree, de laurierbladen en de courgette toe, bak mee tot de courgette zacht wordt. Doe dan de rijst, 4 kopjes water en zout en peper naar smaak in de pan, roer alles goed door. Voeg de kip weer toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten afgedekt koken. Roer de verse koriander erdoor.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten