cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 11 december 2014

Pasta met spruitjes

Wat doe je als je nog spruitjes hebt die gegeten moeten worden en je eigenlijk zin hebt in pasta? Juist, ja. En ja, dat is echt lekker. En het ook leuk om spruitjes eens op een andere manier klaar te maken. 


Ingrediënten

200 g pasta
500 g spruitjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 ansjovisfilets
scheut witte wijn
50 ml kookroom
nootmuskaat
5 el geraspte Parmezaanse kaas
zout, versgemalen peper
2 el olijfolie


Bereiding

Kook de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar, giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden, hak de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een wok op laag vuur, bak de ansjovis 10 minuten, maak ze met een houten lepel fijn. Voeg de sjalot en de geperste knoflook toe, bak 2 minuten mee. Zet het vuur hoger, voeg de spruitjes toe en roerbak 5 minuten. Blus dan af met de wijn, laat die verdampen, voeg het kookvocht van de pasta toe. Draai het vuur weer lager, kook de spruitjes nog ongeveer 5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg wat nootmuskaat, de Parmezaanse kaas en de kookroom toe, meng goed, breng op smaak met zout en peper. Meng als laatste de pasta erdoor, laat alles even goed doorwarmen.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten