cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 20 december 2014

Gegratineerde portabello op een salade met avocado en granaatappel

Ok, voor een "gewone" salade is het misschien veel werk, maar als je iets feestelijks op tafel wilt zetten is dit wel een aanrader. Deze salade past prima bij een kerstbrunch, maar je kunt hem ook als voorgerecht van je kerstdiner serveren. 
Granaatappels en avocado's zijn nu volop te krijgen bij Turkse en Marokkaanse winkels. Koop de avocado een paar dagen voor gebruik en laat haar bij kamertemperatuur rijpen.


Ingrediënten

40 g rucola
5 el granaatappelpitjes
1 avocado
8 (gele) kerstomaten
2 portabello's
1 tomaat
1 el fijngehakte sjalot
1 teentje knoflook
5 blaadjes basilicum
60 g mozzarella
olijfolie
balsamico azijn
zout en peper

Bereiding

Breek voorzichtig het steeltje uit de portabello's, hak de steeltjes grof. Verwijder de lamellen met een theelepel of de botte kant van een mes. Leg de portabello's met de onderkant naar boven in een ovenvaste schaal, bestrooi met een beetje peper.
Snijd de tomaten in blokjes, hak de knoflook en het basilicum fijn. Meng de tomaat met de knoflook, sjalot en de portabello steeltjes, voeg een paar druppels olijfolie en balsamico toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die op de tomaten, gratineer de portabello's 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, snijd de avocado in plakjes. Halveer de kerstomaten. Verdeel de rucola over 2 borden, leg in het midden van elk bord een portabello. Verdeel de avocado en de kerstomaten rondom de portabello, garneer met de granaatappelpitjes. Strooi wat zout en peper over de salade, besprenkel met olijfolie en balsamico azijn.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten