Granaatappels en avocado's zijn nu volop te krijgen bij Turkse en Marokkaanse winkels. Koop de avocado een paar dagen voor gebruik en laat haar bij kamertemperatuur rijpen.
Ingrediënten
40 g rucola
5 el granaatappelpitjes
1 avocado
8 (gele) kerstomaten
2 portabello's
1 tomaat
1 el fijngehakte sjalot
1 teentje knoflook
5 blaadjes basilicum
60 g mozzarella
olijfolie
balsamico azijn
zout en peper
Bereiding
Breek voorzichtig het steeltje uit de portabello's, hak de steeltjes grof. Verwijder de lamellen met een theelepel of de botte kant van een mes. Leg de portabello's met de onderkant naar boven in een ovenvaste schaal, bestrooi met een beetje peper.
Snijd de tomaten in blokjes, hak de knoflook en het basilicum fijn. Meng de tomaat met de knoflook, sjalot en de portabello steeltjes, voeg een paar druppels olijfolie en balsamico toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die op de tomaten, gratineer de portabello's 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, snijd de avocado in plakjes. Halveer de kerstomaten. Verdeel de rucola over 2 borden, leg in het midden van elk bord een portabello. Verdeel de avocado en de kerstomaten rondom de portabello, garneer met de granaatappelpitjes. Strooi wat zout en peper over de salade, besprenkel met olijfolie en balsamico azijn.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten