Ingrediënten
200 g basmatirijst
300 g hokkaido pompoen
1 kweepeer
250 g spruitjes
100 g prei
100 g wortel
2 el rozijnen
50 g amandelen
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el kerrie
1 el rozemarijn
1 kruidnagel
1 laurierblad
sap van ½ sinaasappel
50 ml granaatappelsiroop of honing
zout
3 el olie
Bereiding
Kook de rijst 5 minuten, giet af en laat uitlekken. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes, halveer grotere spruitjes. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook en de chilipeper fijn. Hak de amandelen grof, roer de granaatappelsiroop los met 2 el heet water.
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur, bak de ui, knoflook, chilipeper, kerrie, kruidnagel en laurierblad 5 minuten. Voeg dan de spruitjes toe, bak ze 1 minuut mee, roer regelmatig. Voeg op dezelfde manier de wortel, pompoen, en de kweepeer toe. Doe dan het sinaasappelsap, de granaatappelsiroop en 300 ml water en wat zout in de pan, breng aan de kook. Breng het geheel op smaak en voeg de rijst, rozijnen en de rozemarijn toe, roer alles goed door elkaar. Laat afgedekt ongeveer 20 minuten op laag vuur koken, tot de rijst en groenten gaar zijn en het vocht opgenomen is. Roer tussendoor regelmatig en controleer of voldoende vocht in de pan zit. Doe er zo nodig water bij. Strooi de gehakte amandelen over de pilau.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten