Ingrediënten
150 g gedroogde kikkererwten (of 300 g gekookte kikkererwten)
100 g prei
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
5 takjes bladpeterselie
5 takjes koriander
2 kardamompeulen
1 kruidnagel
1 tl kurkuma
5 pimentkorrels
½ tl zwarte peperkorrels
1 el paprikapoeder
1 l groentebouillon
zout
2 el olijfolie
2 hardgekookte eieren
Bereiding
Week de kikkererwten overnacht in ruim water, giet af en laat uitlekken. Snijd de prei en de ui in ringen, snijd de knoflook en de wortel in plakjes. Hak de peterselie en de koriander grof.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op laag vuur, fruit hierin de ui, knoflook en specerijen 5 minuten. Voeg dan de prei toe en bak die nog eens 5 minuten mee. Doe de kikkererwten en de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 45 minuten afgedekt op laag vuur koken. Controleer of de kikkererwten zacht zijn, voeg de peterselie en de koriander toe en kook nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout, haal de specerijen er zo veel mogelijk uit (je kunt ze ook in een thee-ei meekoken).
Pel de eieren en snijd ze doormidden, serveer de soep met het ei erin.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten