cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 28 december 2014

Panna cotta met ananas en granaatappel

Ik ben niet echt een toetjeseter, maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen. Het liefst eet ik toetjes met fruit die niet te zoet zijn. Deze panna cotta met ananas en granaatappel bijvoorbeeld. De yoghurt zorgt ervoor dat het lekker fris is en niet al te machtig, zelfs na een kerstdiner kan dit er nog bij. En de granaatappel is niet alleen lekker maar ziet er ook heel feestelijk uit.

Ingrediënten

125 ml slagroom
100 ml ananassap
150 g Turkse yoghurt
1 tl vanillesuiker
2 g agar agar
100 g ananas
100 g granaatappel

Bereiding

Doe de slagroom met het ananassap, de agar agar en de vanillesuiker in een pan, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes, meng met de granaatappel. Houd 2 el granaatappel apart om te decoreren. 
Haal de pan van het vuur en laat de slagroom afkoelen, roer de yoghurt en het fruit erdoor en schep de panna cotta in dessertschalen of glazen, decoreer met de overige granaatappel.
Laat in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen