Ingrediënten
100 g boter
100 g bloem
50 g witte basterdsuiker
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen anijszaad
1 el geraspte sinaasappelschil
1 el sinaasappelsap
Bereiding
Smelt de boter in een pan op laag vuur, laat een beetje afkoelen. Meng de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren en de suiker tot de suiker opgelost is. Voeg de sinaasappelschil, sinaasappelsap en anijs toe, roer de bloem beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
Vet de madeleinevorm in met een beetje boter, geef 1 el beslag in elke vorm.
Bak de madeleines 10 tot 12 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de madeleines een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten