Ingrediënten
300 g kipdijfilet
1 venkelknol (met lof)
100 g sperziebonen
1 wortel
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 laurierblad
½ l kipbouillon
zout en peper uit de molen
2 el olijfolie
Bereiding
Snijd de kip in stukjes, hak de sjalot fijn. Halveer de sperziebonen, snijd de wortel in blokjes. Snijd het lof van de venkelknol, snijd de knol doormidden en verwijder de stronk. Snijd de venkel in blokjes, hak het lof grof.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur, bak hierin het vlees rondom bruin, schep uit de pan.
Fruit de sjalot en de geperste knoflook in het resterende vet, voeg, zodra de sjalot lichtbruin is, de wortel, venkel, sperziebonen en het laurierblad toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kip en de bouillon toe en laat alles 15 minuten op laag vuur stoven. Roer het venkellof erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten