cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 19 december 2014

Cantuccini met gekonfijt fruit

Kerst zonder koekjes is voor mij geen kerst. En dan heb ik het natuurlijk over zelfgebakken koekjes. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om lekkere koekjes op tafel te zetten, en deze kun je prima 2 weken in een afgesloten blik bewaren. Je kunt ze dus ruim voor het kerstdiner maken.


Ingrediënten

250 g bloem
100 g suiker
25 g boter (op kamertemperatuur)
2 eieren
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder of spekulaaskruiden 
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 g amandelen
100 g gekonfijt fruit

Bereiding

Hak de amandelen grof. Meng alle ingrediënten - behalve de amandelen en het gekonfijt fruit - met de kneedhaak tot je een mooi glad deeg hebt. Werk met de hand de amandelen en het gekonfijt fruit door het deeg. 
Verdeel het deeg in 4 porties en vorm die tot rollen van ca. 20 cm lengte, leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak ca. 20 minuten in de op 190° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). 
Haal ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen, snijd de rollen dan met een scherp mes in plakken van ½ cm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°.
Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik en bak ze in 10 tot 12 minuten knapperig, laat op een rooster afkoelen.

Voor ca. 70 koekjesGeen opmerkingen:

Een reactie posten