Ingrediënten
250 g bloem
100 g suiker
25 g boter (op kamertemperatuur)
2 eieren
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder of spekulaaskruiden
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 g amandelen
100 g gekonfijt fruit
Bereiding
Hak de amandelen grof. Meng alle ingrediënten - behalve de amandelen en het gekonfijt fruit - met de kneedhaak tot je een mooi glad deeg hebt. Werk met de hand de amandelen en het gekonfijt fruit door het deeg.
Verdeel het deeg in 4 porties en vorm die tot rollen van ca. 20 cm lengte, leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak ca. 20 minuten in de op 190° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Haal ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen, snijd de rollen dan met een scherp mes in plakken van ½ cm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°.
Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik en bak ze in 10 tot 12 minuten knapperig, laat op een rooster afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten