cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 17 augustus 2014

Met mozzarella gegratineerde aubergines en tomaten

In de Italiaanse keuken vind je oneindig veel recepten met tomaten en aubergines. Niet vreemd, want deze groenten gedijen erg goed in het zonnige klimaat, en bovendien is het een heerlijke combinatie. Vandaag heb ik er een lekker bijgerecht van gemaakt, maar je zou het ook prima als hoofdgerecht kunnen serveren. Maak dan gewoon het dubbele recept en serveer er een salade of was vers gebakken brood bij. 


Ingrediënten

1 aubergine
2 - 3 tomaten
1 mozzarella kaas
1 tl gedroogde oregano
zout en peper
olijfolie

Bereiding

Snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de aubergine in plakken van ½ centimeter, strooi er royaal zout overheen en laat ze 15 minuten staan. Spoel ze goed af en rooster de plakjes in een grilpan (zonder vet) van beide kanten. Leg de aubergineplakjes in een ovenvaste schaal, bestrooi met zout en peper en leg de tomaten erop, strooi ook daar zout en peper op (afhankelijk van de grootte van je schaal kun je ook meerdere lagen maken). Giet wat olijfolie over de groenten en strooi de oregano erover. Scheur de mozzarella in stukjes en leg die op de tomaten.
Bak de groenten 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (hetelucht oven).

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten