cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 22 augustus 2014

Gestoofde klaroen

Het bekendste Surinaamse gerecht is ongetwijfeld roti. Nasi, bami en saté worden ook nog weleens met de Surinaamse keuken geassocieerd, maar dan houdt het vaak op. Veel minder bekend zijn al de verschillende bladgroenten, die in veel toko's te verkrijgen zijn. Een daarvan is klaroen, een donkergroene groente en dus rijk aan ijzer, calcium en de vitaminen A en C. Gezond, maar vooral erg lekker en eenvoudig te bereiden. Je koopt het in flinke bossen, vaak zitten er bloemen aan. Je kunt het hele blad, dus met bloemen en steeltjes, eten. Ik snijd alleen de droge einden van de stelen af. Klaroen slinkt nogal, reken 1 bos groenten per persoon als je klaroen als hoofdgerecht serveert. Als bijgerecht kun je ½ bos per persoon rekenen.
Vaak wordt er rijst bij gegeten, maar klaroen is ook erg lekker met gekookte (zoete) aardappelen.

Ingrediënten

2 bossen klaroen
3 tomaten
1 grote ui
1 teentje knoflook
stukje Mdme. Jeanette peper
1 maggi blokje
zout
2 el olie

Bereiding

Snijd de klaroen grof en was grondig, laat een beetje uitlekken. Hak de ui, knoflook en peper fijn, snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur, fruit de ui, peper en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten en het verkruimelde maggi blokje toe, bak een paar minuten, tot het sap van de tomaten vrij komt. Voeg de klaroen in porties toe en laat slinken. Doe, wanneer alle klaroen in de pan zit, het deksel erop en laat afgedekt 5 minuten stoven, breng op smaak met zout.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten