cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 27 augustus 2014

Bietensalade

Een paar dagen geleden zag ik bij een collega een foto van zelfgemaakte haringsalade - met bieten. 't zag er heerlijk uit, alleen lust ik geen haring. En zo ontspon zich een leuke discussie over bietensalade, al dan niet met haring. Dus lieve E., dit is mijn bietensalade, met verse gember en sesamzaadjes voor een Aziatische noot - met verse bieten van eigen grond. 


Ingrediënten

4 bieten
1 el mayonaise
3 el crème fraîche
1 teentje knoflook
stuk verse gember van 1 cm
1 sjalot
1 lente-ui
1 tl sesamolie
1 el sesamzaadjes
zout, peper

Bereiding

Rooster de bieten ongeveer 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven, laat ze een beetje afkoelen en trek de schil eraf. Snijd de bieten in blokjes.
Hak de sjalot, gember en knoflook fijn, snijd de lente-ui in ringetjes. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vet lichtbruin.
Meng alle ingrediënten met elkaar, breng de salade op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen