cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 8 augustus 2014

Courgette met tomaten-massalasaus

Courgettes zijn een lekker makkelijke groente, die je op heel veel manieren kunt bereiden - bijvoorbeeld met Surinaamse massala. Een fijn recept als je in korte tijd een vegetarische maaltijd op tafel wilt zetten. De massala kun je ook vervangen door (madras) kerrie.

Ingrediënten


600 g courgette
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
1 el Surinaamse massala
1 maggiblokje
zout
1 glas water
3 el olie

Bereiding


Hak de ui, knoflook en chili fijn. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en massala. Voeg na 5 minuten de tomaten toe en bak ze tot het sap vrijkomt. Blus af met het water, voeg de courgette en de maggiblokjes toe. Laat afgedekt ongeveer 10 minuten stoven, breng op smaak met zout.
Lekker met rijst.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen