Ingrediënten
250 g pasta (fusilli of een andere kleine pasta)
250 g prei
1 sucuk worstje
1 bos lente-ui
½ bos peterselie
2 takjes munt
2 kleine chilipepers
5 el Turkse yoghurt
1 el komijn
3 el olijfolie
zout
groentebouillon (instant)
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in water met een beetje zout, giet af, houd apart. Snijd de prei en de lente-ui in fijne ringen, hak de chilipepers, peterselie en de muntblaadjes fijn. Snijd de worst in kleine blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit de chilipeper en de komijn 2 minuten. Voeg dan de prei toe, bak tot de prei zacht begint te worden. Doe dan de sucuk, lente-ui, peterselie en munt erbij, laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met groentebouillon en zout en roer de yoghurt erdoor. Kook de yoghurt nog heel even mee, meng de pasta erdoor.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten