cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 6 juli 2013

Bulgursalade met geroosterde bloemkool en avocado

Deze maaltijdsalade vergt een beetje tijd, maar dan heb je ook wat. Je kunt de bloemkool en de bulgur een paar uur (of een dag) van te voren bereiden. Je kunt ook alles vlak van te voren maken en de salade lauwwarm serveren. De salade is ook lekker als je nog wat olijven of komkommer toevoegt. Kortom - geef er lekker je eigen draai aan!

Ingrediënten

½ bloemkool
100 g fijne bulgur
5 radijsjes
1 avocado
2 takjes munt
1 handvol verse peterselie
3 el olijfolie
2 el limoensap
1 tl gemalen koriander
zout
versgemalen peper

Bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng bulgur en korianderzaad, giet er 200 ml kokend water over, roer af en toe zodat de bulgur niet aan elkaar plakt. Hak de munt en de peterselie fijn, snijd de avocado in blokjes. Snijd de radijs in plakjes.
Schep de bloemkool om met 2 el olijfolie en bak 25 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven, laat een beetje afkoelen. 
Meng alle ingrediënten in een grote kom, breng op smaak met peper en zout.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen