cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 6 augustus 2013

Perzikchutney met munt

Chutneys hebben hun oorsprong in de Indiase keuken, maar inmiddels zijn ze wereldwijd bekend en geliefd. En ze passen niet alleen bij een Indiase maaltijd, je kunt ze ook prima serveren bij de bbq of gebruiken als extra smaakmaker bij een wrap. Deze chutney is best pittig. Je kunt voor een mildere pepersoort kiezen of de peper helemaal weglaten.

Ingrediënten

4 grote perziken (ca. 750 g)
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
35 g verse gember
1 stukje Mdme Jeanette peper
3 takjes verse munt
75 g suiker
225 ml witte wijnazijn

Bereiding

Snijd de perziken in stukjes. Snijd de ui in halve ringen, hak de gember, knoflook, peper en munt fijn. Doe de suiker met de azijn in een pan, verhit op matig vuur tot de suiker opgelost is. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de munt toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer een uur koken, dek de pan niet af zodat het vocht kan verdampen. Roer regelmatig zodat de chutney niet aanbrand. De chutney is klaar wanneer bijna al het vocht verdampt is en de chutney mooi dik is. Neem de pan van het vuur en roer de munt door de chutney. Doe de chutney in schone potten, draai de potten dicht. Laat de chutney voor gebruik 1 tot 2 weken staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Voor ca. 0,5 liter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten