cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 12 juli 2013

Perzik-walnotentaart

Je komt regelmatig recepten tegen waarin de bloem helemaal of gedeeltelijk door gemalen amandelen of hazelnoten vervangen is. Wist je dat dat ook kan met walnoten? Probeer eens deze combinatie met verse perziken. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. 


Ingrediënten

100 gepelde walnoten
100 ml olie
50 g suiker
2 eieren
1 tl bakpoeder 
1 - 2 verse perziken

Bereiding

Maal de walnoten fijn in de keukenmachine. Klop de suiker met de olie tot de suiker opgelost is, voeg dan de eieren toe. Meng tot je een luchtige massa hebt. Voeg het bakpoeder en de gemalen walnoten toe, roer tot je een glad beslag hebt. Vet een vorm van 24 cm doorsnee in en giet het beslag erin.
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd ze in plakken van een halve centimeter, leg ze op het beslag.
Bak de taart 35 tot 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen