cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 14 juli 2013

Salade van meloen en komkommer

Misschien vind je de combinatie van meloen en komkommer een beetje raar, maar deze smaken gaan juist heel goed samen. Gebruik een rijpe, zoete meloen, zoals suikermeloen of galiameloen. Zet de salade zeker een half uur in de koelkast en serveer hem lekker koel. De salade smaakt heerlijk bij een lichte pasta, bij de bbq of gewoon als maaltijdsalade.


Ingrediënten

500 g suikermeloen
½ komkommer
½ rode ui
1 takje verse munt
sap van ½ limoen
3 el olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding 

Verwijder de schil en de pitten van de meloen, snijd de meloen en de komkommer in blokjes. Hak de ui en de munt fijn. Maak een dressing van het limoensap, olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng dit met de komkommer, meloen, ui en munt. 

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen