cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 19 juli 2013

Perzische kipsalade

Ik ben dol op etentjes waarbij iedereen iets meeneemt. Niet omdat ik geen zin heb om veel tijd in de keuken door te brengen - integendeel. Het is een ontzettend leuke manier om nieuwe keukens en nieuwe gerechten te leren kennen. Op deze manier heb ik onlangs kennis gemaakt met deze Perzische kipsalade. De salade doet het prima op (stok)brood, bij de lunch of bij een bbq.

Ingrediënten

100 g gekookt kipfilet
400 g aardappelen
1 hardgekookt ei
2 el doperwten (uit blik)
50 g wortel
50 g augurken 
1 el verse peterselie
8 el mayonaise
½ tl komijn
zout en peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar, laat ze afkoelen. Snijd de wortel, augurken en het ei klein, hak de peterselie en verdeel de kip in kleine stukjes. Prak de aardappelen met een vork en meng met de overige ingrediënten. Voeg als laatste de mayonaise toe, breng op smaak met peper en zout.

Voor 3 personen (als lunchgerecht)





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen