Vandaag heb ik dan eindelijk van een heerlijk glas ijskoude vlierbessenbloesemsap genoten - en meteen meer bloesem geplukt.
Ingrediënten
5 bloesemschermen
5 dikke plakken citroen
500 g suiker
5 l kokend water
citroenzuur
Bereiding
Was de bloesem goed, controleer of er geen insecten of andere insluipers zijn. Doe ze samen met de citroen en de suiker in een grote schaal of emmer, giet het kokende water erover. Dek de schaal/emmer af, laat 10 dagen op kamertemperatuur staan, roer elke dag een keer om. Giet door een zeef en vul het sap in schone flessen. Geef in elke fles een mespuntje citroenzuur, sluit de flessen.
Tips
Gebruik altijd schone flessen, spoel ze voor gebruik om met heet water. Houd er rekening mee dat ongeveer 10% van het vocht verdampt, dit recept is dus goed voor ongeveer 4,5 liter sap.
Maak voldoende, dit smaakt echt naar meer!
Voor ongeveer 4,5 liter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten