Ingrediënten
600 g kipdrumsticks
1 courgette (300 g)
1 aubergine (300 g)
1 tomaat
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers
1 tl verse rozemarijn
zout
versgemalen peper
50 ml olijfolie
Bereiding
Schep de kip met de helft van de olijfolie en zout en peper om in een ovenschaal. Halveer de aubergine in de lengte en bestrooi met zout. Laat ongeveer 15 minuten staan en spoel goed af. Snijd de aubergine en de courgette in parten, hak de ui, peper, knoflook en rozemarijn grof, snijd de tomaat in blokjes. Schep alles om met de resterende olijfolie, voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden, bak de kip ongeveer 20 minuten, de kip moet een lichte korst hebben. Keer de kip om, voeg groenten toe. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden, bak alles nog 25 tot 30 minuten tot alles gaar is, schep de groenten tussendoor een keer om.
Lekker met vers stokbrood of Turks brood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten