Ingrediënten
250 g kleine pasta (bijvoorbeeld schelpjespasta)
1 ui
2 - 3 teentjes knoflook
1 kleine chilipeper
1 courgette (ca. 225 g)
600 g tomaten
2 kipsaucijzen (ca. 150 g)
1 laurierblad
3 el verse peterselie
1 handvol verse basilicum
1 tl chilipoeder
zout
1 el balsamico azijn
3 el olijfolie
geraspte kaas voor erbij
Bereiding
Hak de ui, de chilipeper en de verse kruiden fijn. Snijd de tomaten in stukjes, snijd de courgette in blokjes. Rol kleine balletjes van de saucijzen. Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de chilipeper, de geperste knoflookteentjes, het laurierblad en het chilipoeder toe en bak nog eens 2 minuten. Doe dan de tomaten erbij, bak ze 5 minuten. Voeg dan de balsamico azijn en een snufje zout toe en laat afgedekt op laag vuur 30 minuten koken, roer af en toe.
Kook ondertussen de pasta in ruim water met een beetje zout beetgaar, giet af.
Schep de courgette door de tomatensaus, kook 5 minuten mee. Doe dan de gehaktballetjes en de verse kruiden erbij, laat zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en schep de pasta erdoor. Serveer met de geraspte kaas.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten