Ingrediënten
300 g kipdijfilet
2 venkelknollen
1 ui
1 teentje knoflook
plakje gember van ½ cm
1 tl venkelzaadjes
1 tl gerookte paprikapoeder
plukje saffraandraadjes
versgemalen peper en zout
3 el olijfolie
Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Halveer de venkel, verwijder de stronk en snijd de venkelknollen in grote stukken. Hak de ui, gember en knoflook fijn.
Verhit de olie in een tajine of ruime pan op middelhoog vuur, fruit de ui, knoflook en gember. Doe het paprikapoeder en de venkelzaadjes erbij zodra de ui glazig wordt, bak 1 minuut mee. Voeg de kip toe, bak de stukjes rondom bruin. Voeg de saffraan, venkel, peper en zout en 1 glas water toe, breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten op laag vuur stoven, roer af en toe.
Te veel kookvocht in de tajine? Verwijder dan het deksel en kook op hoog vuur in tot de gewenste hoeveelheid. Breng de tajine op smaak met peper en zout.
Serveer met couscous, rijst of versgebakken brood en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten