Je kunt het op verschillende manieren verwerken, bijvoorbeeld in deze broodjes. Ik heb volkoren speltmeel gebruikt, maar dit recept lukt ook met gewoon speltmeel of tarwebloem.
Ingrediënten
250 g volkoren speltmeel
15 g verse gist
½ tl zout
1 el honing
1 el olijfolie
10 daslookbladeren
50 g zongedroogde tomaten op olie
ca. 130 ml lauw water
Bereiding
Hak de daslook en de zongedroogde tomaten fijn. Doe het meel in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, honing, olie en zout in. Voeg 100 ml water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg zoveel water toe dat je een zacht deeg hebt - het mag niet plakkerig worden. Kneed nu de daslook en de tomaten door het deeg. Laat het deeg afgedekt 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verdeel het deeg in 4 porties, maak er bolletjes van en druk ze een beetje plat. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze ongeveer 25 minuten in de op 200° voorverwarmde oven.
Voor 4 broodjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten