cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 4 april 2015

Groene papayasalade

Van de week had ik een groene papaya gekocht, het plan was om er meteen een salade van te maken. Zo had ik ook nog wat andere dingen gekocht, voor andere salades. Dus ging de papaya nog even de groentenla in. En vandaag was het dan echt tijd voor de papayasalade. 
In veel Zuidoost-Aziatische keukens wordt onrijp fruit verwerkt in salades, ook onrijpe mango's zijn hier heel geschikt voor. Dat is ook meteen het beste alternatief dat ik kan bedenken als je geen groene papaya kunt vinden. 
Serveer de salade als voor- of bijgerecht, hij smaakt erg lekker bij gegrilde vis of garnalen. O ja. en begin op tijd, het is aardig wat snijwerk. 


Ingrediënten

1 groene papaya
200 g komkommer
4 ananasschijven
plak gember van ½ cm
1 rode chilipeper
2 sjalotjes
2 el gezouten pinda's
het blad van 1 takje munt
1 tl palmsuiker
sap van 1 limoen


Bereiding

Schil de papaya, verwijder de pitten en snijd de papaya in slierten (dit gaat heel goed met een dunschiller). Snijd ook de komkommer in slierten. Snijd de ananas in kleine stukjes. Hak de munt en de chilipeper fijn, snijd de sjalotten in ringetjes. Stamp de palmsuiker en de gember in een vijzel fijn, hak de pinda's grof.
Meng alle ingrediënten - behalve de pinda's - in een grote kom, laat de smaken ongeveer een half uur intrekken (iets langer mag ook). Strooi de pinda's vlak voor het serveren over de salade.

Bijgerecht voor 3 tot 4 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten