Ingrediënten
200 g basmatirijst
100 g zeekraal
150 g gekiemde peulvruchten
1 ui
1 teentje knoflook
500 g groene asperges
1 el gedroogde munt
1 halloumikaas
versgemalen peper en zout
snufje sumac
nigella zaadjes naar smaak
1 el balsamico azijn
olijfolie
Bereiding
Stoom de basmatirijst gaar, laat een beetje afkoelen. De rijst moet korrelig zijn. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd het droge uiteinde van de asperges. Snijd de halloumi in plakken van ½ centimeter.
Leg de asperges in een braadslee of ovenschaal, doe er wat olijfolie, de gedroogde munt en peper en zeezout naar smaak bij. Meng de asperges met de olie zodat ze rondom bedekt zijn. Rooster de asperges in 8 tot 12 minuten beetgaar in de op 200° voorverwarmde bakoven (onder- en bovenwarmte).
Verhit een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de groentekiemen toe en roerbak ongeveer 4 minuten. Voeg dan de zeekraal toe en roerbak nog eens een minuut. Doe de rijst erbij, meng goed en laat alles goed doorwarmen, breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
Verhit wat olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de halloumi van beide kanten bruin.
Serveer de rijst met de asperges en de halloumi, strooi een beetje sumac en wat nigella zaadjes over de halloumi.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten