Ingrediënten
½ blok tofoe
½ blok santen
2 chayotes
1 groene paprika
1 wortel (ca. 150 g)
1 kleine aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
2 kleine chilipepers (lombok rawit)
2 cm laoswortel
1 daon salam blad (Indische laurier)
1 tl kurkuma
1 el gemalen koriander
½ l water
2 el groentebouillon (instant)
zout
olie
Bereiding
Snijd de tofoe in blokjes, bak ze in een laagje olie lichtbruin, laat uitlekken. Snijd de ui, chilipeper en knoflook fijn. Halveer de wortel en de aubergine in de lengte, snijd vervolgens in plakken van een halve centimeter. Snijd de paprika in reepjes en de chayotes in blokjes van een halve centimeter.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipepers, kurkuma en koriander. Voeg na 3 minuten de wortel en de aubergine toe, bak eventjes mee. Doe dan de santen, het water, groentebouillon, daon salamblad en laoswortel erbij, laat de santen oplossen in het water. Doe dan de chayote erbij en na 4 minuten de paprika en de tofoe. Meng alles goed, laat de tofoe goed warm worden. De paprika en de chayote moeten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout. Verwijder voor het serveren de laoswortel en het daon salamblad.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten