Ingrediënten
350 g runderlappen
½ ui
½ Mdme Jeanette
1 citroenblad
1 cm verse galangawortel
1 stengel sereh
zout
1 el groentebouillon (instant)
½ blok santen
500 ml water
150 g sperziebonen
150 g witte kool of spitskool
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes van een halve centimeter. Snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm, snijd de kool fijn. Snipper de ui, snijd de peper fijn. Verwijder de middennerf van het citroenblad en snijd het fijn. Snijd de sereh in stukken van 5 cm. Meng het vlees met de ui, peper, citroenblad, sereh, galangawortel en een halve theelepel zout, laat een half uur staan. Los ondertussen de santen op in het water, voeg alle ingrediënten toe, behalve de sperziebonen en de kool. Laat op laag vuur ongeveer een uur stoven, voeg indien nodig wat meer water toe.
Voeg de sperziebonen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Doe dan de kool erbij, kook nog eventjes tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten