cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 17 februari 2013

Rundvlees en groenten gestoofd in kokossaus

Een tijdje geleden kwam ik in een Surinaams kookboek een recept tegen voor rundvlees gestoofd in kokosmelk. Een ideaal recept als je wat klusjes in huis te doen hebt, het gaat namelijk bijna vanzelf. En als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, voeg je nog wat groenten toe.

Ingrediënten

350 g runderlappen
½ ui
½ Mdme Jeanette 
1 citroenblad
1 cm verse galangawortel
1 stengel sereh
zout
1 el groentebouillon (instant)
½ blok santen
500 ml water
150 g sperziebonen
150 g witte kool of spitskool

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes van een halve centimeter. Snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm, snijd de kool fijn. Snipper de ui, snijd de peper fijn. Verwijder de middennerf van het citroenblad en snijd het fijn. Snijd de sereh in stukken van 5 cm. Meng het vlees met de ui, peper, citroenblad, sereh, galangawortel en een halve theelepel zout, laat een half uur staan. Los ondertussen de santen op in het water, voeg alle ingrediënten toe, behalve de sperziebonen en de kool. Laat op laag vuur ongeveer een uur stoven, voeg indien nodig wat meer water toe. 
Voeg de sperziebonen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Doe dan de kool erbij, kook nog eventjes tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout.

Voor 2 personenGeen opmerkingen:

Een reactie posten