Je kunt het citroenblad ook in z'n geheel meekoken en voor het serveren verwijderen. Gebruik meer of minder peper naar smaak.
Ingrediënten
400 g rijst
1 rode ui
1 rode paprika
50 g doperwten
1 wortel (ca. 125 g)
½ Mdme Jeanette peper
1 citroenblad
2 el groentebouillon (instant)
1 el curry
zout naar smaak
4 el olie
Bereiding
Breng de rijst met weinig water aan de kook, laat 1 minuut koken en giet de rijst af, laat goed uitlekken.
Snijd de paprika en de wortel in kleine blokjes, hak de ui fijn. Verwijder de middennerf van het citroenblad, snijd het blad fijn.
Doe de rijst terug in de pan en meng met alle overige ingrediënten, roer goed door elkaar. Doe zoveel water in de pan dat de rijst net onder staat, breng aan de kook. Laat de rijst op laag vuur afgedekt garen, controleer regelmatig of voldoende water in de pan is. Indien nodig kun je wat extra water toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten