cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 24 februari 2013

Biscotti met noten en bosbessen

Een tijdje geleden kwam ik een recept voor biscotti tegen. Volgens de beschrijving zijn het Italiaanse kerstkoekjes. Kerst ligt dan misschien wel ver achter ons, maar met al het sneeuw  lijkt de lente nog ver te zoeken. En koekjes bakken is een algemeen geaccepteerd smoesje om met dit weer niet naar buiten te hoeven - zelfs niet om boodschappen te doen. Gelukkig had ik nog verschillende restjes noten en een zakje gedroogde bosvruchten om deze heerlijke koekjes te maken. Ik heb voornamelijk walnoten gebruikt, en verder nog wat pecannoten en pijnboompitten. Stel gewoon je eigen mengsel naar smaak samen.


Ingrediënten

250 g bloem
125 g suiker
3 el vanillesuiker
snufje zout
25 g boter
2 eieren
1 tl amandelessence
1 tl vanille essence
50 g gedroogde bosbessen (of andere gedroogde vruchten)
175 g gemengde noten 


Bereiding

Hak de noten en de gedroogde vruchten grof. Meng in een kom de bloem met suiker, vanillesuiker, zout en de essences. Kneed de boter erdoor en vervolgens de eieren. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de noten en gedroogde bessen toe en verwerk alles tot een glad deeg. 
Verdeel het deeg in 2 porties en vorm er rollen van. Wikkel die in huishoudfolie en leg die een half uur in de koelkast. 
Leg beide deegrollen op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 15 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Hal ze uit de oven en laat ongeveer 5 minuten afkoelen. Laat de oven afkoelen tot 170 graden.
Snijd van de deegrollen in plakken van ongeveer 1 cm, leg ze op het bakblik en bak nog eens 15 minuten.

Voor ongeveer 30 stuks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten