Ingrediënten
250 g bloem125 g suiker
3 el vanillesuiker
snufje zout
25 g boter
2 eieren
1 tl amandelessence
1 tl vanille essence
50 g gedroogde bosbessen (of andere gedroogde vruchten)
175 g gemengde noten
Bereiding
Hak de noten en de gedroogde vruchten grof. Meng in een kom de bloem met suiker, vanillesuiker, zout en de essences. Kneed de boter erdoor en vervolgens de eieren. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de noten en gedroogde bessen toe en verwerk alles tot een glad deeg.
Verdeel het deeg in 2 porties en vorm er rollen van. Wikkel die in huishoudfolie en leg die een half uur in de koelkast.
Leg beide deegrollen op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 15 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Hal ze uit de oven en laat ongeveer 5 minuten afkoelen. Laat de oven afkoelen tot 170 graden.
Snijd van de deegrollen in plakken van ongeveer 1 cm, leg ze op het bakblik en bak nog eens 15 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten