cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 29 juni 2014

Pasta met courgette en wilde kruiden

Een paar dagen geleden ben ik voor het eerst met een ervaren wildplukker op stap geweest. Ik kende al wel een aantal planten maar een heel groot deel ook niet. En laten we eerlijk zijn, je eten verzamelen in de vrije natuur is ontzettend leuk, maar ook niet geheel zonder risico. Pluk alleen wat je kent, en ga, om je kennis te verbreden, eens mee met iemand die ervaring heeft met het plukken van wilde groenten en kruiden. Woon je in (de buurt van) Almere? Kijk dan eens op www.llampu.nl.
Behalve veel nieuwe kennis heb ik ook een aantal kruiden meegenomen, die ik in een heerlijke pastaschotel heb verwerkt.

Ingrediënten

200 g pasta
500 g courgette
1 tomaat
1 rode ui
2 handen wilde kruiden (ik gebruikte een mengsel van look zonder look, brandnetel, varkensgras, zilverschoon, duizendblad en perzikkruid)
2 el olijfolie
zout

Bereiding

Kook de pasta met ruim water en weinig zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui. Verwijder dikke steeltjes van de kruiden en scheur ze in stukjes.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de courgette toe, roerbak 5 minuten tot de courgette lichtbruin begint te worden. Draai het vuur lager en voeg de stukjes tomaat toe, laat even koken tot het sap van de tomaat vrijkomt. Meng de kruiden erdoor en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met zout en schep de pasta erdoor.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten