cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 11 juni 2014

Zwarte bonen met chayote en bakbanaan

Zwarte bonen en chayote zijn typische ingrediënten in de Latijns-Amerikaanse keuken. Ik heb ze in een lekkere stoofschotel verwerkt en geserveerd met gebakken banaan. Je kunt de bonen van te voren weken om de kooktijd te verkorten.


Ingrediënten

150 g zwarte bonen
1 chayote
1 tomaat
2 rijpe bakbananen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
750 ml groentebouillon
½ el komijn
1 el koriander
20 blaadjes oregano
zout
olie


Bereiding

Hak de ui, chilipeper, knoflook en oregano fijn. Snijd de chayote en de tomaat in blokjes. Breng de bonen met de ui, chilipeper, knoflook, komijn, koriander en de groentebouillon aan de kook, laat op laag vuur ongeveer 45 minuten koken. 
Controleer of de bonen bijna gaar zijn, voeg de tomaat en de chayote toe en kook nog 15 minuten op laag vuur, roer de oregano erdoor en breng op smaak met zout.
Snijd de bakbananen in plakjes van ½ cm en bak ze bruin in een laagje olie, serveer met de bonen.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen