cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 13 juni 2014

Pasta met kalfsvlees, groenten en wilde kruiden

Een paar dagen geleden ontdekte ik vlakbij een plek waar ontzettend veel hondsdraf groeide - ja, groeide. Want toen ik vandaag wilde gaan plukken, was er net gemaaid. Gelukkig stond er nog wel wat, maar lang niet genoeg voor het recept dat ik in gedachten had - dat hebben jullie dus nog tegoed. Gelukkig waren de brandnetels aan de maaiziekte ontsnapt en had ik voldoende alternatief. 
Koken met wilde groenten en kruiden is erg leuk, en vooral lekker. Geef je lichaam wel even de tijd om eraan te wennen. En nog belangrijker: eet alleen groenten, kruiden, vruchten, noten etc. die je kent, op het internet is voldoende informatie te vinden, en er zijn voldoende goede gidsen die je kunt raadplegen of een plant eetbaar is. Mits goed gebruikt, zijn wilde planten en kruiden en verrijking in de keuken.


Ingrediënten

250 g pasta
300 g kalfslappen
2 teentjes knoflook
1 rode ui
200 g sperziebonen
125 g wortelen
een flinke scheut droge sherry (of wijnazijn)
1 el groentebouillon (instant)
versgemalen zwarte peper
zout
2 el olie

Bereiding

Leg de hondsdraf en brandneteltoppen 15 minuten in koud water, spoel ze daarna goed af en hak ze grof. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortelen in plakjes. Snijd het vlees in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan op halfhoog vuur, fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het vlees toe, breng op smaak met peper en bak het rondom bruin, blus af met de sherry. Voeg, als de sherry verdampt is, een glas water en de groentebouillon toe en stoof afgedekt 10 minuten op matig vuur. 
Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout, giet af en laat uitlekken.
Voeg de sperziebonen en wortelen en zoveel water toe dat alles net niet onder staat. Laat nog ongeveer 7 minuten afgedekt koken, controleer of de groenten bijna gaar zijn. Voeg de brandnetel en hondsdraf toe, kook nog eventjes mee tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en schep de pasta erdoor.

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten