cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 28 juni 2014

Rundvleescurry

Dit is een sinds jaren beproefd recept, vandaag heb ik het voor het eerst in de slowcooker gemaakt. Deze milde curry is geïnspireerd op de Indiase keuken, en erg lekker rijst en een droog groentegerecht. Je kunt het vlees aanbraden voordat je het in de slowcooker doet. Ik heb dat niet gedaan, wel heb ik een scheutje olie toegevoegd. Waar je ook voor kiest, na 6 uur in de slowcooker heb je heerlijk mals vlees.


Ingrediënten

500 g magere runderlappen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
stuk verse gember van 1 cm
2 kleine rode chilipepers
300 g tomaten
½ el komijn
1 el gemalen koriander
½ tl kurkuma
flinke handvol verse koriander
100 ml water
zout
1 el (mosterd)olie

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes, hak de sjalotjes, knoflook, gember, chilipepers en koriander fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Meng alle ingrediënten, behalve de koriander, in de slowcooker, laat het gerecht 6 uur lang garen op de stand low. Roer dan de verse koriander erdoor.

2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen