cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 1 februari 2014

Witte mousse au chocolat

Wat is er nou leuker om je liefje met Valentijn te verrassen met iets zelfgemaakts? En dat is nog leuker als het een beetje apart is en je niet uren in de keuken hoeft te staan. Is dat wat je in gedachten had? Zoek niet verder, je hebt het recept gevonden!
Laat de chocolade niet te heet worden, het is voldoende als je de chocolade met een lepel kunt roeren.

Ingrediënten

100 g witte chocolade
100 g crème fraîche
150 g slagroom
2 el granaatappelpitten

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes en smelt haar au bain marie (in een bakje boven een pan met heet water). Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng met de crème fraîche, roer met een garde goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, klop ondertussen de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het chocolademengsel, roer als laatste de granaatappelpitten erdoor. Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast.

Voor 2 personen 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen