cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 31 januari 2014

Risotto met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Risotto is zo'n heerlijk gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Vegetarisch, met vis of vlees, als hoofdgerecht of als bijgerecht, mild, zoetig of pikant. Dit recept had ik al een tijdje in m'n hoofd, en het smaakte precies zoals ik het wilde hebben. Snel delen dus!

Ingrediënten

200 g risottorijst
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g zongedroogde tomaten
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
200 g milde groene pepers of groene paprika
150 g kastanjechampignons
1 tak verse rozemarijn (of 1 el gedroogde rozemarijn)
1 el paprikapoeder
1 blokje paddenstoelen- of groentebouillon
ca. 600 ml water
2 el olijfolie
1 el boter
versgemalen zwarte peper
(zee) zout
geraspte Italiaanse harde kaas, bijvoorbeeld Grana Padano

Bereiding

Week de gedroogde tomaten in 150 ml kokend water en het eekhoorntjesbrood in 75 ml kokend water. Haal beiden na 20 minuten uit het water, knijp uit, bewaar het water. Snijd de tomaten en het eekhoorntjesbrood in reepjes.
Hak de ui fijn, halveer de pepers in de lengte en snijd in reepjes, snijd de champignons in plakjes. Snijd de blaadjes rozemarijn fijn.
Verhit de boter en de olie in hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, de geperste knoflook en het paprikapoeder tot de ui glazig is. Voeg de rijst toe, zorg dat alle rijstkorrels met vet bedekt zijn. Blus af met het weekwater, roer af en toe. Verkruimel nu het bouillonblokje boven de rijst en voeg ongeveer een kwart van het water toe, herhaal dit zodra het water opgenomen is. 
Voeg nu de tomaten, eekhoorntjesbrood, rozemarijn en water toe, meng met de rijst. Voeg, wanneer het vocht opgenomen is, de peper en de champignons en het resterende water toe, laat alles op laag vuur garen. Controleer, wanneer al het vocht opgenomen is, of de rijst gaar is. Zo niet, voeg dan wat extra water toe en laat de risotto nog even koken. Een risotto moet smeuïg zijn, kook het dus niet helemaal droog. Breng op smaak met peper en zout, strooi de kaas erover. 

Hoofdgerecht voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten