cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 2 februari 2014

Vegetarische tajine met Marokkaanse left

Een van mijn nieuwste ontdekkingen is Marokkaanse left. In het Nederlands heet deze groente stoppelknol, maar ik vind de Marokkaanse naam veel mooier klinken. Het is een wortelachtig knolgewas met een lekker frisse, licht pittige smaak. Wat mij betreft een prima alternatief voor aardappelen, een volgens de informatie die ik op het web tegenkwam ook nog eens heel gezond. Reden dus om dit vaker op tafel te zetten.

Ingrediënten

450 g left
1 grote venkelknol (+ 500 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm verse gemberwortel
1 chilipeper
½ bos verse peterselie
1 el ras el hanout
3 el olijfolie

Bereiding

Schil de left en snijd in blokjes, halveer de venkel, verwijder de stronk en snijd in reepjes. Halveer de tomaten, snijd ze in plakjes. Hak de ui, gember, knoflook, chilipeper en peterselie fijn. 
Verhit de olie in een tajine op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper en ras el hanout 5 minuten. Doe de left erbij, bak even aan. Voeg de venkel, tomaten en een glas water toe, laat afgedekt 15 minuten op laag vuur koken. Controleer of de left gaar is, breng op smaak met zout. Lekker met rijst of brood.

Voor 3 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten