cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 23 februari 2014

Geroosterde groenten en karbonade

Aardappelen, venkel, pompoen, karbonade...en zowaar geen zin om iets heel ingewikkelds te maken. En dat je met weinig moeite een heerlijke maaltijd op tafel kunt toveren, bewijst dit recept. Ik heb varkenskarbonades gebruikt maar het lijkt me ook heerlijk om dit met lamskoteletjes te maken. Eet je liever helemaal geen vlees? Gebruik dan gewoon wat meer groenten.

Ingrediënten

2 ribkarbonades
400 g aardappelen
200 g pompoen
1 venkelknol (+ 400 g)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el paprikapoeder
1 el komijn
½ el chilivlokken
1 tl gedroogde oregano
zout, peper
olijfolie
1 el boter

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd de aardappelen, venkel, pompoen en ui in parten, hak de knoflook fijn. Meng de groenten in een ovenvaste vorm met de komijn, paprikapoeder, chilivlokken, zout, peper, olijfolie en een glas water, rooster de groenten 35 minuten in de op 180 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven. Verhit de boter met 1 el olijfolie en bak de karbonades van beide kanten 1 minuut, leg het vlees dan op de groenten en rooster nog 10 minuten. Strooi de oregano erover en serveer.

Voor 2 personen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten