Ingrediënten
500 g pompoen
5 gedroogde pruimen
1 ui
1 teentje knoflook
chilipeper
1 tl kaneel
sap van ½ citroen
3 el olijfolie
1 el groentebouillon (instant)
zout
Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit 2 el olie in een pan op matig vuur, bak de stukjes pompoen 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Schep de pompoen uit de pan en zet apart. Voeg de resterende olie toe en fruit de ui, knoflook en chilipeper 2 minuten. Voeg de kaneel toe en doe de pompoen terug in de pan, voeg de pruimen, het citroensap en zoveel water toe dat de pompoen half bedekt is, doe de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 tot 20 minuten koken. Controleer of de pompoen gaar is, breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten