cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 1 januari 2014

Pasta met reeragout

Na alle feestdagen had ik rijkelijk resten, inclusief een heerlijk stukje reerug dat we met geen mogelijkheid meer opkregen en dat mijn moeder dus maar meegegeven heeft. En daar wist ik wel raad mee. Dit recept is ook geschikt voor andere soorten vlees. Je kunt de overgebleven jus gewoon voor de saus gebruiken en eventueel aanvullen met water. Als je geen of weinig jus hebt, kun je ook nog wat chilipeper of paprikapoeder (of allebei) toevoegen.

Ingrediënten

275 g gegaarde reerug of andere vleesresten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
2 rode paprika
1 klein blikje tomatenpuree
zout
groentebouillon (instant)
2 el olijfolie
300 ml water of jus
250 g pasta


Bereiding

Snijd de vleesresten en de paprika in blokjes, hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen. Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui en de knoflook (en eventueel de chilipeper). Voeg de prei toe en bak die zacht. Voeg de tomatenpuree, de jus en eventueel water toe (in totaal 300 ml vocht), breng aan de kook. Doe de paprika erbij en voeg na 5 minuten het vlees toe, laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met groentebouillon en zout en meng met de pasta.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten