cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 16 december 2013

Varkensgebraad met groenten en pasta

Vroeger kwam op zondag regelmatig braadstuk op tafel, meestal heel klassiek met gekookte aardappels en groenten. Erg lekker maar vaak ook best machtig. Deze variant is zeker net zo lekker en ligt niet zo zwaar op de maag. Liever geen varkensvlees? Gebruik dan kalkoenfilet.

Ingrediënten

500 g hamlap (aan een stuk)
1 courgette (+ 300 g)
1 kleine gele paprika
1 kleine rode paprika
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 el verse munt
flinke scheut rodewijnazijn
250 ml groentebouillon
versgemalen zwarte peper
zout
2 el olijfolie
1 el boter
250 g pasta

Bereiding

Snijd de sjalotjes in halve ringen, snijd de courgette in blokjes en de paprika in ringen. Hak de munt fijn. Verhit de boter en de olie in een braadpan op matig vuur, fruit hierin de sjalotjes en de geperste knoflook. Voeg na 2 minuten het vlees toe en bak rondom bruin, blus af met de rodewijnazijn. Voeg de bouillon, de rozemarijn en het laurierblad toe en laat afgedekt een uur stoven, keer het vlees in de tussentijd 2 keer om. Voeg de groenten toe en laat nog eens 20 minuten stoven. Roer de munt erdoor en breng op smaak met zout. 
Kook ondertussen de pasta in ruim water met weinig zout beetgaar, giet af, laat uitlekken.
Haal het vlees uit de pan, laat het even rusten, snijd in plakjes. Schep de pasta om met de groenten, serveer met het vlees.

Tip: voor wat meer pittigheid kun je wat chilipeper toevoegen. Fruit die samen met de sjalotjes en de knoflook.

Voor 2 tot 3 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten